Brave meisjes schrijven zelden geschiedenis - Neelie Kroes

Brave meisjes schrijven zelden geschiedenis - Neelie Kroes

Op donderdag 15 mei 2014 vond de feestelijke presentatie plaats van het boek ‘Neelie, brave meisjes schrijven zelden geschiedenis’. Het leven van alumna en icoon Neelie Kroes staat centraal in dit boek. Kroes studeerde van 1958 tot 1965 economie in het voormalig pand van de Nederlandse Economische Hogeschool aan de Pieter de Hoochweg, waar tevens de presentatie plaatsvond. Zij werd wereldwijd beroemd als Steely Neelie door haar krachtdadige optreden als eurocommissaris Mededinging. Haar carrière kende pieken en dalen, evenals haar privéleven. Auteur Alies Pegtel schetst in ‘Neelie’ het uitzonderlijke leven van een vrouw die haar tijd vaak vooruit was.

De dag werd geopend door voorzitter van het college van bestuur Pauline van der Meer Mohr. Waarna een rondetafelgesprek met Neelie Kroes, Heleen Dura – van Oord, Karina Raaijmakers en Annick Heukensfeldt Jansen volgde. Onder leiding van Carla Joosten gingen de gasten in gesprek over enkele stellingen die betrekking hebben op het leven van Neelie Kroes.

Ter gelegenheid van het eeuwfeest ontving Neelie Kroes ook nog een bronzen penning. Deze penning wordt in het lustrumjaar uitgereikt aan een zeer select aantal personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Erasmus Universiteit Rotterdam.

A LOOK BACK ON A BEAUTIFUL DAY WITH FEMININE INSPIRATORS @WILL2014

A LOOK BACK ON A BEAUTIFUL DAY WITH FEMININE INSPIRATORS @WILL2014
April 2014. Ontmost de toekomst.

Heleen Dura van Oord zit op dezelfde lijn. Een bedrijf bouwen op winst is 'old school; zo houdt ze het publiek voor. Geloof in de kracht van je ideëen en werk eraan deze te realiseren. Als lid van de Raad van Advies van Stichting Jong Ondernemen ziet zij deze kracht bij jongeren. Kijk en leer van deze jongeren en ontmoet daarmee de toekomst, geeft zij de toehoorders van WILL mee als wijze les.

Kijk op de PDF

Emerce: Heleen Dura van Oord benoemd tot lid Raad van Commissarissen Efteling

Emerce: Heleen Dura van Oord benoemd tot lid Raad van Commissarissen Efteling

24 april 2014 - Heleen Dura van Oord (41) is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van de Efteling. Haar aanstelling werd bekrachtigd tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering van donderdag 17 april, waar tevens de nieuwe Voorzitter Raad van Bestuur, Fons Jurgens, werd benoemd.

Onder zijn leiding wil de Efteling gefaseerd doorgroeien tot een internationale bestemming met 5 miljoen bezoekers in 2020. Als eerste fase investeert de Efteling de komende jaren in een attractie en de uitbreiding van vakantiepark Efteling Bosrijk.

Lees meer

Ria Joosten nieuwe zakenvrouw van het jaar

Ria Joosten nieuwe zakenvrouw van het jaar

17 maart 2014
Op 17 maart in Huis ter Duin in Scheveningen is Ria Joosten benoemd tot Prix Veuve Clicquot Zakenvrouw van het jaar Nederland. Heleen was erbij om het stokje officieel over te dragen. Ria heeft haar eigen cateringbedrijf dat onder haar naam en met 140 medewerkers opereert in het Limburgse Neer. Ze doet dat al sinds 1979. Het bedrijf omvat naast catering & evenementenorganisatie ook een drietal eigen locaties in Neer voor vergaderen, feesten en overnachten.

Lees meer

BNR wereldverovereraars

BNR wereldverovereraars
29 januari 2014 Tijdens het eerste Wereldveroveraars evenement van 2014 van BNR liet Heleen en andere succesvolle ondernemers en investeerders in het ING-House hun licht schijnen over de beste aanpak. Hoe belangrijk is het bijvoorbeeld voor grote groeiers om een stip aan de horizon te hebben? Of een ‘Big Hairy Audacious Goal’ (BHAG), om altijd in het vizier te houden?
Lees meer

Luister hier naar een fragment

Koffiedik kijken 2014

Koffiedik kijken 2014

9 januari 2014 - Koffiedik Kijken is het jaarlijkse evenement waarin spraakmakende sprekers hun voorspelling geven op het komende jaar. Ook Heleen sprak hier haar verwachtingen uit voor 2014; van de economie van het delen gaan we nog veel horen dit jaar, het MWG wijdt er zelfs het jaarlijkse congres aan. ‘Het gaat veel verder dan u allemaal hoopt’, zei Van Oord. Verder voorziet Van Oord dat ‘dissapearing social media’ zoals Snapchat oprukken. Lees meer

Zakenvrouw 2013: nieuw tijdperk voor ondernemers

Zakenvrouw 2013: nieuw tijdperk voor ondernemers

27 december 2013 - In het Stan Huygens journaal van 27 december 2013 werd een mooie samenvatting gegeven van alles wat op Heleen afkwam na haar uitverkiezing tot winnares van de Prix Veuve Clicqout 2013. Ze vertelt over het belang om te bedenken welke thema's je wilt uitdragen als je in programma komt of een lezing gaat geven.

Wát een jaar

Wát een jaar

28 december 2013. Het jaar zit er bijna op. Filmregisseur Diederick Koopal, ondernemer Heleen Dura – van Oord en acteur Jacob Derwig vertellen in het FD persoonlijk van 27 december wat 2013 voor hen bijzonder maakte. Lees meer

Cut out the middle men

Cut out the middle men

Wat was dé trend van 2013? Voor DQ&A Media Group, het bedrijf van Sproutcolumnist Heleen Dura-Van Oord, is dat de opkomst van advertentiemarktplaatsen waar vraag en aanbod samenkomen, in real-time. Heleen legt uit.

Gillende mannen in gekleurde hemden zie je niet meer op de beursvloer. Waar vroeger de handel in effecten gebonden was aan een fysieke locatie, worden tegenwoordig de meeste effecten via elektronische netwerken verhandeld. Ook in de digitale marketing verschuift de handel van fysiek naar automatisch. Kopers en verkopers kunnen via exchanges, een soort marktplaatsen, hun vraag en aanbod van advertentieruimte direct aan elkaar koppelen zonder tussenkomst van andere partijen. De handel is overgegaan van bellen, lunchen en het sturen van offertes naar een geautomatiseerde aan-en verkoop.

Snelle groei RTB

Die automatische handel van online reclame groeit snel. Marktonderzoeker eMarketer schat in dat adverteerders in 2013 ruim 75% meer besteedden aan automatische handel dan in 2012. De wereldwijde automatische RTB (real time bidding) advertentie-uitgaven zullen ook de komende jaren telkens met meer dan 50% groeien. Hoe meer advertentieruimte op deze manier wordt verhandeld, hoe minder ruimte overblijft voor de middle men, de partijen die vraag en aanbod bij elkaar brengen zonder daarin een duidelijke toegevoegde waarde te laten zien.

STAR Management Week - Women's conference

STAR Management Week - Women's conference

29th October 2013 The STAR Management Week is the largest on-campus business event of the Benelux and the highlight of the year at the RSM. On October the 29th Heleen participated in a panel discussion on how to fully realize women’s potential in business. During the panel discussion several women shared their experiences on how to be successful in business as a woman and Heleen told the students more on how to succeed as a female entrepreneur.

© 2013 Heleen Dura -Van Oord