Met de oprichter vertrekt ook de ziel uit het bedrijf

on Tuesday, 20 October 2015.

V.l.n.r. Zakenvrouw van het Jaar 2001 Scarlett Kwekkeboom met haar medezakenvrouwen Lia van den Berg (1999), Ilja van Haaren (2002), Anne-Marie Rakhorst (2000) en Marlies van Wijhe (2010).
Peak Capital startte afgelopen juli een derde fonds voor investeringen in Nederlandse internetbedrijven. Heleen van Oord vertelt: “We zitten tussen de angel investors en de venture capitalists in. Dat is waar wij goed in zijn en ook de meeste waarde toevoegen als entrepreneurial investors.”
“Wij weten wat het is om met je voeten in de klei te staan. Wij snappen dat die ondernemer voor een dilemma staat, of dat hij het heel moeilijk financieel heeft, of een issue heeft met een medewerker”, vertelt van Oord. “Angel investors komen in de fase wanneer de omzet en de grote groei komt, die is fase is erg oprichter betrokken. Wij komen daarna. Wat je ziet is dat na een grote investeringsronde, na een tijdje vaak de oprichter eruit gaat. En dan gaat ook de ziel uit het bedrijf. Voor mijn eigen bedrijf DQ&A: als er een concurrent wordt overgenomen, dan staan wij te juichen op de banken. Omdat we dan weten dat we er heel snel weinig last meer van zullen hebben van onze concurrent. Daarom willen wij als investeerders absoluut de oprichter erbij houden.”

© 2013 Heleen Dura -Van Oord