Zakenvrouwen en zakenmeiden

on Wednesday, 23 September 2015.

V.l.n.r. Zakenvrouw van het Jaar 2001 Scarlett Kwekkeboom met haar medezakenvrouwen Lia van den Berg (1999), Ilja van Haaren (2002), Anne-Marie Rakhorst (2000) en Marlies van Wijhe (2010).
Een dozijn Zakenvrouwen van het Jaar kwam bij elkaar in Limburg bij cateraar Ria Joosten, Zakenvrouw van het Jaar 2014. Na de ontvangst in Joostens Proeflokaal Limburg vertrok het gezelschap naar Venlo voor een rondleiding in Theater de Maaspoort en een borrel op het Scheutenterras, waar uiteraard champagne Veuve Clicquot (de naamgever van de zakenvrouwprijs) niet ontbrak.
Maar de mede door Zakenvrouw van het Jaar 2013 Heleen Dura-van Oord georganiseerde reünie was niet alleen om elkaar beter te leren kennen, maar ook om wijzer van elkaar te worden. Na het diner in het Proeflokaal Limburg volgde daarom keihard een brainstormsessie over het platform Jong Ondernemen, dat jongeren wil uitdagen om te gaan ondernemen. Van Oord tekende aan dat de ’disruptie’ van de economie door het internet nog maar net is begonnen. „Pas 35 procent van de wereldbevolking is online”, aldus Van Oord. Zij vertelde dat haar DQ&A Media Group het beste jaar ooit achter de rug heeft, met een mooie nieuwe klant als Transavia. Zowel internetondernemer Heleen Dura-van Oord als schuldhulpverlener Jacqueline Zuidweg (Zakenvrouw van het Jaar 2012) zijn bestuurslid van Jong Ondernemen (JO). Onder de vleugels van JO lanceerden zij Zakenvrouwen & Zakenmeiden. Bijna alle zakenvrouwen hebben zich verbonden aan een ’StudentCompany’, ofwel studenten die een jaar lang een bedrijf uit de grond proberen te stampen.

© 2013 Heleen Dura -Van Oord