In 2018 is Heleen toegetreden tot de board van Stichting African Parks, Netherlands.
African Parks Network is een natuurbeschermingsorganisatie die wildparken beheert, maar ook herstelt. Daarbij wordt geïnvesteerd in infrastructuur en in mensen, om de parken beter te beschermen, maar ook draagvlak te ontwikkelen bij de omwonende bevolking.
In 2000 waren er maar heel weinig nationale parken in Afrika die goed werden beheerd. En de vooruitzichten waren dat het alleen maar erger zou worden door bevolkingsgroei en stroperij. De oprichters van African Parks wilden daar iets aan doen.

17 jaar later heeft African Parks 11 parken onder beheer in 8 verschillenden landen, een gebied dat 1,5 keer Nederland bestrijkt. Door gedurende lange tijd de volledige verantwoordelijkheid over te nemen van de overheid, boekt African Parks enorme resultaten. Parken worden beter beschermd, er wordt veel geïnvesteerd in infrastructuur en herstel van de oorspronkelijke dierenpopulaties, waarna parken weer aantrekkelijk worden voor toeristen. Gaandeweg wordt er veel werkgelegenheid gecreëerd en een bijdrage geleverd aan het welzijn van de lokale bevolking.

Zie link naar: www.africanparks.org

Contact Heleen

Foto Heleen

Voor interview- en lezingenaanvragen of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Charlotte Tomassen, PA
via tel:085-0640905
assistant@duravanoord.com