PROFIEL

HELEEN DURA - VAN OORD

IMG_6233

IN HET KORT

In 2001 richtte Heleen DQ&A Media Group op. Daarnaast is zij medeoprichtster en partner bij investeringsmaatschappij Peak Capital en Future Food Fund. Heleen was betrokken bij de oprichting van de Leading Online Entrepreneur of the Year Awards (LOEY) en Online Tuesday, het event voor de online industrie in Nederland. Ze was zakenvrouw van het jaar in 2013. Heleen is tevens lid van de jury voor Accenture Innovations Awards en bestuurslid bij de stichting Jong Ondernemen. Deze stichting heeft tot doel het bevorderen van de ondernemersgeest van jonge mensen in Nederland. Ze zit in de RvC van het FD en van de Efteling. In 2018 heeft ze de Share that Quote box uitgebracht (inspirerende quotes in een bundel) samen met Annemarie van Gaal, en 2018 maakt ze ook deel uit van de board Stichting African Parks Foundation, Netherlands.

ACHTERGROND

Heleen van Oord werd op 18 mei 1972 geboren in Dordrecht. Als dochter in een ondernemersfamilie van baggeraars is zij een eigentijdse ondernemer geworden. Dat media voor Heleen een passie zijn werd duidelijk met de keuze voor haar HBO-studie aan de Hogeschool InHolland die geënt was op radio en TV. Haar lokale TV- en radiodebuut maakte zij als presentatrice op de lokale radio- en televisiezender van Curaçao. Al vroeg onderkende ze de kansen van digitale media. In 1998 begon Heleen bij AdValue, dat later GroupM werd. Met haar achtergrond was Heleen in de beginjaren bij AdValue voornamelijk gericht op sales. Als een van de eerste medewerkers maakte zij hier de dotcom-hype van dichtbij mee.

DQ&A MEDIA GROUP

In 2001 zette Heleen Van Oord met enkele anderen de DQ&A Media Group op. DQ&A begon als een specialist voor ad serving technologie en heeft zich ontwikkeld tot een internationaal digitaal marketingbedrijf. DQ&A biedt adverteerders een zo hoog mogelijk rendement op hun campagnebudget, veelal op basis van performance. Uitgevers worden geholpen om hun advertentie-inkomsten te maximaliseren en zo efficiënt mogelijk hun advertenties te vertonen. In de afgelopen 12 jaar heeft DQ&A zich ontwikkeld tot een internationaal opererend mediabedrijf, dat actief is in acht landen en drie continenten. De onderneming heeft meer dan 130 werknemers in dienst, die 15 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen.

DQ&A Media Group

PEAK CAPITAL

Heleen is partner bij Peak Capital, een investeringsmaatschappij met focus op de online industrie. Peak Capital is opgericht omdat alle zes de partners al regelmatig afzonderlijk werden benaderd om investeringen te doen, waarna ze besloten dat het veel leuker en slimmer is om de krachten te bundelen. Peak Capital richt zich op de technologie-, media- en communicatiesector. Investeringen worden niet vanuit een bancair perspectief, maar veel meer vanuit een ondernemersperspectief benaderd.

Peak Capital

KERNTHEMA'S

Heleen Dura - van Oord gelooft dat de digitale media industrie veel kansen biedt voor ondernemers. Deze overtuiging deelt ze met anderen aan de hand van onderstaande kernthema’s. Het streven is de hieraan gekoppelde initiatieven en werkzaamheden in acties om te zetten.

‘Investeren in de ondernemers van de toekomst is investeren in de toekomst voor de BV Nederland. Leren ondernemen zou een vaste plek moeten hebben in ons onderwijsprogramma.’

Jong Ondernemen

Jongeren in Nederland moeten in Nederland eerder in aanraking kunnen komen met ondernemen. Niet alleen door er over te horen en lezen maar ook door het zelf te doen. Dat is precies wat Jong Ondernemen faciliteert met het aanbieden van programma’s vanaf groep 8 waarbij kinderen in vier dagdelen een bedrijf leren opzetten en te runnen. De programma’s van Jong Ondernemen lopen van groep acht tot en met HBO- en universitairniveau. Tot nu toe hebben 33.000 jongeren de programma’s met veel enthousiasme gevolgd, met ondersteuning van zo’n 3.500 vrijwilligers.

Jong Ondernemen  

‘Internet is 24/7 beschikbaar met 1 swipe of click. Wij zijn daarmee 'connected consumers' geworden. Zo communiceren, leren en shoppen we online. En.... hier liggen de kansen! Internet kent geen grenzen. Nog nooit kon je tegen zulke lage kosten met zo een geweldige infrastructuur starten. Je kunt een moderne American dream realiseren maar dan wereldwijd, dit is de tijd.’ 

De kansen van online entrepeneurship

De economische waarde van de internetsector in Nederland is de afgelopen jaren sterk gegroeid en zal alleen maar toenemen. Initiatieven op dit vlak dienen gestimuleerd te worden en begeleid. Als investeerder in Peak Capital en mentor binnen StartUp Bootcamp en Rockstart begeleidt Heleen ondernemers.

Peak Capital  |  Loey Awards

‘Het is mijn droom om in de toekomst mijn ervaring met online ondernemerschap en investeren te combineren. '

'Te combineren met impactful, social entrepreneurship. Ik ben gefascineerd geraakt door deze vorm van giving back.'

OVERIGE ACTIVITEITEN

Vanuit Peak Capital en Van den Ende & Deitmers zijn de LOEY (Leading Online Entrepreneur of the Year) Awards gestart, met als doel het online ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Dit is de onafhankelijke prijs voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch; het belang van online entrepreneurs voor de Nederlandse economie is evident. Het op deze manier zichtbaar maken van de succesvolle ondernemers draagt bij aan verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. Dit kernthema is ook terug te vinden in de andere activiteiten van Heleen. De stichting Jong Ondernemen, waar Heleen zitting heeft in het bestuur, faciliteert educatie van ondernemerschap en helpt onderwijsinstellingen in het stimuleren en ontwikkelen van ondernemersvaardigheden bij hun leerlingen.

Loeyawards |

PRIVÉ

Heleen woont in Den Haag en is getrouwd met Bart Dura. Samen hebben ze een dochter en een zoon. In alle activiteiten die ze onderneemt is zij altijd gesteund en gemotiveerd door haar man Bart.

CONTACT HELEEN

Foto Heleen

Voor interview- en lezingenaanvragen of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Charlotte Tomassen, PA
via tel:085-0640905
assistant@duravanoord.com