Dick Boer

Dick Boer

Dick Boer is sinds 3 december de nieuwe voorzitter van het Rijksmuseum Fonds. In deze functie volgt hij Bernard Wientjes op die na zeven jaar aan het einde van zijn termijn het voorzitterschap overdraagt. Dankzij het Fonds kan het Rijksmuseum aankopen doen, onderzoeken, restaureren en educatieve projecten opzetten.

Bernard Wientjes: “Het Rijksmuseum is in alle opzichten ons nationaal museum. Het combineert de mooiste kunst uit alle eeuwen met de geschiedenis van Nederland. Het is toegankelijk voor iedereen, voor jong en oud, voor Nederlander en buitenlander. Het was fantastisch om de afgelopen zeven jaar leiding te geven aan het bestuur van het Rijksmuseum Fonds.

Onder het voorzitterschap van Wientjes ontving het museum het hoogste aantal particuliere financiële giften in zijn geschiedenis. Wientjes was zeer betrokken bij de verwerving van de portretten van Marten en Oopjen. Met steun van het Rijksmuseum Fonds zijn afgelopen jaren onder meer een zeer bijzonder bronzen sculptuur van Adriaen de Vries (1556-1626) en een 17de eeuwse Japanse lakkist aangekocht.

Dick Boer: “Het Rijksmuseum is een prachtig instituut, waarbij het Rijksmuseum Fonds een belangrijke rol vervult. Ik heb veel zin om een bijdrage te leveren als nieuwe voorzitter van dit Fonds en ik kijk zeer uit naar het werken met het bestuur van het Rijksmuseum Fonds en met het Rijksmuseum.

Dick Boer (1957) was van 2011 tot 2018 CEO van Ahold, sinds de fusie in 2016 Koninklijke Ahold Delhaize. In de periode 2014-2017 was hij vice-voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW. Op dit moment is Boer onder meer voorzitter van de Advisory board van G-star RAW en commissaris van Het Koninklijk Concertgebouw.

Tot het bestuur van het Rijksmuseum Fonds zijn, vanwege het vertrek van Aleid Kruize en Joost Scholten, nog twee nieuwe bestuursleden toegetreden. Dit zijn Heleen Dura – van Oord (founding partner van Peak Capital en FutureFoodFund, Raad van Toezicht FD Mediagroep) en Steven Schuurman (founder van Elastic en SpringSource).

De samenstelling van het bestuur van het Rijksmuseum Fonds is per december 2018 als volgt: Dick Boer – voorzitter, Marc Staal – penningmeester, Henry Holterman, Neelie Kroes, Lodewijk de Vink, Pien van Karnebeek, Steven Schuurman en Heleen Dura- van Oord.

Over het Rijksmuseum Fonds

Het Rijksmuseum Fonds is de steunstichting van het Rijksmuseum. Het Fonds beheert schenkingen en erfstellingen en draagt financieel bij aan projecten op het gebied van onderzoek, restauratie en educatie. Bovendien maakt het Fonds aankopen mogelijk van schilderijen, prenten, boeken, foto’s en andere historische objecten van belang voor de museumcollectie.

Bron: https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/dick-boer-nieuwe-voorzitter-rijksmuseum-fonds

Contact Heleen

Foto Heleen

Voor interview- en lezingenaanvragen of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Charlotte Tomassen, PA
via tel:085-0640905
assistant@duravanoord.com